Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Пъстра трапеза 2017

22.12.2017

Пъстра трапеза 2017

За шести пореден път се проведоха годишните номинации „Пъстра трапеза“, целящи да отличат и поощрят доброто в НПТГ. С намигване към натовареното и динамично ежедневие участници от клуб „Сценична и медийна изява“ представиха скечове, свързани с живота в училището. Павел Русев от XIа клас, Малина Мирославова от VIIIб клас, Дида Венциславова от VIIIа клас и Иван Христов – учител по физическо възпитание и спорт влязоха в различни комични ситуации с добре познати на всички персонажи и предизвикаха усмивките на аудиторията. Както се казва „Добре, че е шегата, да си кажем истината“.

Но истината не е само комична, нито само забавна. Отличията отидоха у тези, които се отнасят сериозно към училищната институция и издигат престижа й. В категорията „Сливи за смет“ хигиенистките отличиха стая 204 като най-добре поддържана. В категория „Феърплей“ награден беше Павел Русев (XIа клас), а „Спортист на годината“ стана волейболистът Цветомир Василев (Xа клас). Богатата трапеза на VIIIб клас беше най-много съобразена с Коледната традиция, а новогодишна украса на класната стая на XIе впечатли най-много  журито. Най-престижните отличия „Даскал Star” (за съчетаване на възрожденското и професионално отношение към училището с модерното, съвременното) и „Плувец срещу течението“ (за сериозност и отговорност към учебния процес) отидоха съответно у господин Хараламби Бозаджиев (учител по математика) и Милица Велчева (XIIа клас).

От своя страна ръководството на училището зарадва всички ученици с прожекцията на българския филм „XIIа”, който учениците изгледаха наистина с огромен интерес.

Така с шеги и весело настроение, с акцент върху позитивното и аплодисменти за успешното в НПТГ изпратиха старата година, желаят на всички здраве и успехи през Новата 2018.