Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

УЧЕНИЦИ ОТ ЧЕТИРИ УЧИЛИЩА ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ФИЛОСОФИЯТА

16.11.2023

УЧЕНИЦИ ОТ ЧЕТИРИ УЧИЛИЩА ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ФИЛОСОФИЯТА

В навечерието на своя 60 годишен юбилей учителите от цикъл „Философия“ организираха отбелязването на световният ден на философията. В него се включиха 5 отбора от ПГИ „Р. Шуман“, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ПГХТБТ „М. Кюри“ и НПТГ „Ш. Петьофи“. Гимназистите мериха сили в три кръга. Гости на инициативата бяха старши експерта по професионално образование към РУО – г-жа Албена Добрева, адв. Цветелина Ботева – член на Обществения съвет към училището и директора на гимназията – инж. Нешка Христова.

С 49 точка на І-во място се класира отбора на ППМГ, следвани от този на химиците с 44 точки. На трето място, с еднакъв брой точки – 41, се класираха два отбора ПГИ 1 и НПТГ, следвани от втория отбор на Икономиката.  Наградите бяха  осигурени с любезното съдействие на Ротъри клуб – Разград, „Копи и дизайн център“ ЕООД, издателство „KLETT“ и ръководството на гимназията.

В началото на седмицата осмокласниците на Механото се състезаваха в интерактивна игра, състояща се от 5 кръга. Най-висок резултат постигна отборът на VІІІа клас, нареждайки се на І място, а на ІІ-ро се класира отбора на VІІІб. На трето място се нареди отбора на VІІІг, а след тях остана тима на VІІІд клас.