Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Откриха нестандартна изложба на ученик от Механото

21.05.2015

Откриха нестандартна изложба на ученик от Механото

Нестандартна изложба „Сплин“ на младия художник Нуркан Нуф откриха в сряда в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“.

Творбите на 18-годишното момче представят неговите емоции и творчески стремежи, а платната му са вдъхновени от реални събития.

Картините проследяват моментните емоционални състояния на младия автор и представят неговата визия за меланхолията като израз на тъга към любимата. На гърба на нестандартните творби има стиховете на Едгар Алън По и на Мехмед Карахюсеинов, които подсилват художественото им въздействие.

Това е втората самостоятелна изложба на младия автор. Преди година той представи първия си творчески проект – 14 картини в попарт стил, посветени на известни исторически и популярни личности.

Освен това младият художник изографисва в поп стил известни личности от Разград. Преди време той подари портрет на кмета на общината Денчо Бояджиев, картина със собствения си лик получи и Георги Обретенов, директор на техническата гимназия „Шандор Петьофи“, в която учи самият Нуркан.

http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=16006&Itemid=1