Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Откриване на новата 2016/2017 учебна година

15.09.2016

Откриване на новата 2016/2017 учебна година

Приветствие от г-жа Нешка Христова, Директор на ПТГ “Шандор Петьофи”

 

Уважаеми колеги, скъпи ученици, драги родители,

 

          В съзнанието на българина началото на всяка учебна година е със значимостта на национален празник, чиито корени са далеч назад в историята, но той продължава да носи светлината на познанието в настоящето и бъдещето ни.

 

          Най-вълнуващ 15 септември е за новопостъпилите в 8 и 9 клас ученици, които с вълнения и притеснения ще прекрачат прага на новото за тях училище. На тях пожелавам незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно! Поставете добро начало на вашето обучение скъпи ученици, за да се радвате на добри плодове в края му!

 

          Скъпи зрелостници,

          Желая на всички Вас успешно дипломиране. Силно се надявам, че твърде скоро Вие ще станете добри професионалисти и ще се реализирате в професиите, които сте избрали, благодарение на общите ни усилия, защото нашата държава има нужда от Вас.

 

          Скъпи колеги,

          На Вас пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството на нашето училище – неговите възпитаници! Желая Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да се преборим заедно с новите предизвикателства, които поставя пред нас реформата в българското образование, както и да получим заслуженото удоволетворение от добре свършената и подобаващо оценена работа.

 

          Драги родители,

          Надявам се, че Вие ще бъдете плътно до нас учителите,  при изграждането на достойни млади хора.

 

          Пожелавам на всички много здраве и сили и “На добър час” през новата учебна 2016 / 2017 година!