Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК 2021

29.04.2021

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК 2021

Скъпи ученици, учители, служители, родители и приятели на НПТГ „Шандор Петьофи“,

За втора година отбелязваме празника на училището в условия на пандемия. Изминалите месеци поставиха НПТГ, както и цялото българско общество,  пред сериозно изпитание. Нестандартната ситуация мобилизира усилията на учители, ученици, родители и доказа, че споделената отговорност прави трудностите преодолими, а хората – по-силни. Всъщност българинът си е жилав – устоял на превратностите на историята, устоява и днес. Усвоил оня човешки урок, че колкото и да е трудно, трябва да продължиш – упорства и продължава напред.

 И ние – като достойни наследници на своите предци, не само издържаме на изпитанието, но ставаме по-адаптивни, по-креативни – може би дори и по-успешни. По повод празника на училището ни бихме искали да споделим част от успехите на НПТГ в тази напрегната обстановка:

– под ръководството на г-жа Цветалина Занкова за националния кръг на олимпиадата по гражданско образование се класираха Иво Георгиев от VIII г клас, Вероника Иванова от XI а клас и Милен Йорданов от XI б клас;

– подготвени от г-жа Биана Тодорова до националния кръг на XXXVII олимпиада по техническо чертане във II възрастова група се класира Николай Неделчев от IX д клас, а в III възрастова група – Костадин Коцев отXI в клас;

– до националния кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как“ достигнаха Джан Неджмидин и Момчил Савов от XII б клас, подготвени от екип инженери: Калиопа Панайотова, Ненка Кънчева, Стефан Шопов, Иво Стефанов и Цветомир Гюрецов.

Честит празник!

И нашият поздрав по повод празника на училището е инспириран от дистанционното обучение – един нетрадиционен споделен прочит на стихотворение от патрона на НПТГ  – унгарския поет революционер Шандор Петьофи.