Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Награждаване от Националния конкурс "Светът в една капка"

15.06.2018

Награждаване от Националния конкурс "Светът в една капка"
Атилла Османов и Кристиан Цветанов, членове на клуб "Приятели на природата", създаден по проект "Твоят час" към НПТГ "Шандор Петьофи" - град Разград под ръководството на г-жа 
Мариана Господинова бяха отличени в националния конкурс 
"Светът в една капка". Той бе организиран съвместно с МОСВ и със съдействието лично на министър Нено Димов. 
Целта на конкурса бе да формира нагласа за опазване на околната среда, да възпита отговорно отношение към екопроблемите, към замърсяването на планетата – въздуха, водата, да даде възможност за творческа изява на учениците, създавайки атмосфера за екипна работа при научните експерименти и да популяризира Световния ден на водата. 
Конкурсните работи тази година представиха ученици от цялата страна – общо 108 творби от 82-ма участници. Наградените творби са на ученици от училища в Русе, Варна, Разград, Чирпан, Сливен и София. 
В раздел "Научни експерименти" с грамота и парична награда на второ място бе класиран  експеримента на нашите осмокласници, а на първо и второ място се класираха ученици от ПГСС - гр. Чирпан.  
„Виждайки толкова мотивирани млади хора ние сме спокойни за бъдещето на нашата околна среда. Радвам се, че активистите на НУЕП са днес в МОСВ“, приветства призьорите в конкурса зам.-министърът на околната среда и водите г-н Красимир Живков. Бъдещето, мили млади хора е във вас, мисията е една – да формирате екологично съзнание и култура за разрешаване на проблемите на околната среда. Обща е и целта ни – да опазим нашата прекрасна природа за устойчиво развитие на страната. Радвам се, че работите в екип и с хъс", каза зам.-министър Живков. Заедно с директора на дирекция „Управление на водите" - г-жа Илияна Тодорова раздаде грамотите на отличените в конкурса.