Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Аз обичам Механото '2018

30.04.2018

Аз обичам Механото '2018

На 26.04.2018 г. тържествено бе отбелязан празникът на НПТГ "Шандор Петьофи", който продължи с шоу-състезанието "Аз обичам Механото".

Двата отбора: СП (с капитан Борислав Колев от ХIа клас, Иван Христов - учител по ФВС, Цветомир Василев - Ха, Сияна Проданова - учител в ОУ "И.С.Тургенев) и КТТ (с капитан - Стела Любомирова - ХIIб клас, Роселина Тодорова - учител по английски език, Александър Ватов - XIб клас и Атанас Богословов - зам.-директор в ОУ "И.С.Тургенев") премериха сили в 7 оспорвани рунда, в които демонстрираха своите познания за живота и творчеството на Шандор Петьофи, както и за миналото и настоящето на училището. Спортен хъс, амбициозност и енергичност, преливаха в забавление и смях от сцената към залата.

Победител в оспорваната надпревара в крайна сметка стана отборът  на програмистите, който прие бурните овации на залата под звуците на песента на Queen - "We are the champions".

 

Седмицата, посветена на патронния празник, завърши с участието на Силвена Георгиева (Xа клас) и Малина Господинова (VIIIб клас) в XXVI Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература в Шумен. В присъствието на професионални актьори, студенти от НАТФИЗ и участници от театрални школи от страната нашите момичета не трепнаха, а емоционално и със самочувствие представиха подготвените стихотворения и спечелиха симпатиите на журито: Иван Налбантов, Йоана Буковска и Веселин Мезеклиев.