Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

НАШ УЧИТЕЛ УЧАСТВА В ОБУЧЕНИЕ В ЧЕРНА ГОРА

06.02.2018

НАШ  УЧИТЕЛ УЧАСТВА В ОБУЧЕНИЕ В ЧЕРНА ГОРА

Нашата преподавателка по английски език – Светла Йорданова участва в обучение на тема "Трансгранични връзки в класната стая" в Черна гора.

5-дневното обучение за учители по английски по програмата „Access” на американското правителство се проведе от 10 януари до 14 януари в Будва, Черна гора. Обучението събра 81 учители, преподаватели, администратори и лидери от 10 страни: САЩ, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Естония, Косово, България, Черна гора, Полша и Унгария. То се реализира по инициатива на Регионалният Департамент по Английски Език - RELO (Regional English Language Office) в Белград, Посолството на САЩ в Подгорица и Държавния департамент на САЩ, Службата по английски език в Бюрото за образователни и културни въпроси. Обучението беше проведено от Асоциацията на черногорските преподаватели по езици ELTAM като настоящ доставчик на образователни услуги в страната.

Целта на програмата бе да се изгради капацитет на програмните администратори да планират и изпълняват ефективно програмите за английски език, да дадат на участниците нови идеи за преподаване на американската култура,  да се фокусират върху медийната грамотност и използването на съвременни технологии в класната стая, да развият критично мислене и да  се създадат и укрепятвръзки на регионално сътрудничество.