Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Проект "Шастлива Коледа"

22.12.2017

Проект "Шастлива Коледа"

Годината е 2002. Месецът - Януари. Ражда се първородният син на семейство Василеви. На ден се раждат хиляди деца, някои здрави, а други болни. Едно от тези деца е Веско. Той заслужава да бъде щастлив, но не защото е болен от мускулна дистрофия, а защото е умен, амбициозен, самоуверен, учтив, търпелив и издържлив човек. Човек, който е и добър приятел!

Приятелите на Веско от НПТГ "Ш. Петьофи" решиха да го зарадват с благотворителна инициатива, чиято цел беше да направи една прекрасна Коледа за Веско. Да се съберат колкото може повече пари, с които да се подпомогне купуването на система за изкачване на стълби. Веско е наш съученик и ние искаме да бъдем до него. Затова Цветомир Василев от 10а клас организира в училище базар с Коледни сувенири, сръчно изработени от майката на Веско. Коледни звездички, камбанки, снежинки, играчки ... привличаха вниманието на целия колектив и отключиха сърцата за доброто.

Цецо е щастлив - отзивчивостта на хората оправда и дори надмина очакванията му. Надява се и Веско да е щастлив и да получи това, което му е необходимо.

Весела Коледа на всички!