Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Иван Красимиров – „Ученик на годината“ на Механото

21.05.2015

Иван Красимиров – „Ученик на годината“ на Механото

Десетокласникът Иван Красимиров стана носител на приза „Ученик на годината“ на ПТГ „Шандор Петьофи“. Той получи престижното отличие на тържествена церемония от директора на гимназията инж. Георги Обретенов. След гласуване наградата „Любим учител на годината“ получи преподавателката по физика и астрономия Галя Владова.

За „Спортист на годината“ бе обявен Михаил Младенов, който има забележителни успехи в областта на леката атлетика.

Призът „Феърплей на 2014“ заслужи Мехмед Сюлейманов, който преди време намерил изгубен мобилен телефон и го върнал на неговия собственик.

Освен връчването на наградите, в духа на Коледните празници членовете на училищните клубове по интереси организираха редица състезания.

Възпитаните на гимназията се конкурираха в категориите „Най-добре украсена стая“ и „Най-чиста класна стая“. Младите хора разкриха и творческите си умения в литературната надпревара и конкурса за рисунка.

Една от най-големите атракции тази година бе коледната „Шарена трапеза“. В това кулинарно състезание учениците от всички класове на техническата гимназия подредиха богати софри с традиционни ястия за Бъдни вечер и Рождество Христово.

Надпреварата спечели отборът на 11 „а“ клас за своята празнично аранжирана трапеза с разнообразни ястия. Всички кулинарни изкушения бяха изядени веднага след обявяване на резултатите от конкурса.