Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

01.03.2017 - Ден на отворените врати в ПТГ "Шандор Петьофи"

02.03.2017

01.03.2017 - Ден на отворените врати в ПТГ "Шандор Петьофи"

       На 1-ви март 2017 година в ПТГ „Шандор Петьофи” – Разград, се проведе ден на отворените врати, една съвместна инициатива  на Ученическия съвет и преподавателите в гимназията. Усмивки, любопитство, въпроси, закачки, нови приятелства – прилив на позитивна енергия изпълни училището.

       Ученици гидове посрещаха гостите (близо 200!) и ги развеждаха по предварително набелязани маршрути, за да покажат най-забележителното в училището с половинвековна история. С емоция и ентусиазъм групи ученици презентираха подробно пред посетителите специалностите, в които се обучават: „Системно програмиране” – най-атрактивната специалност с възможности за най-високи доходи при реализация; „Компютърна техника и технологии”, „Компютърни мрежи” и „Промишлена електроника” – не по-малко актуални и привлекателни; „Електрообзавеждане на производството” – традиционно предпочитана и придаваща облика на училището от десетилетия; „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна” – специалността на нашето ежедневие, подготвяща техниците, без които не можем; интердисциплинарната „Мехатроника” и най-търсената в момента от  бизнеса „Технология на машиностроенето”.

        Гостите се потопиха и в атмосферата на проектите и клубовете по интереси, в които участват учениците на ПТГ. Урок по рисуване и сладки от клуб „Арт”; поглед към слънцето през телескопа на клуб „Физиката около нас”; химични опити в клуб „Приятели на природата”; езикови игри в клуб „English Masters”; демонстрация на роботи и летящи дронове от клуб „Роботика”; скечове от клуб “Сценична и медийна изява”, изпълнени от учител и ученик. Примамливата възможност за реализиране на мобилности в чужбина по програма „Еразъм”. Томбола с много награди...

        Е, как да не ти хареса в Механо!