Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Пъстра трапеза 2016

22.12.2016

Пъстра трапеза 2016

 

На 22.12.2016 г. в ПТГ „Ш. Петьофи” за четвърти път се проведе новогодишният коктейл „Пъстра трапеза”. Провокирана от включването на гимназията в проект „Участвам и променям”, изявата се превърна в традиционна демонстрация на позитивното и успешното в училището, която цели да убеди , че ценното преди десетилетия, важи с пълна сила и днес. Наградени бяха хора, без които не могат нито училището ни, нито обществото като цяло.

 

    На няколко етапа целият колектив: учители, ученици и  служители, участва в номинациите и избора на победителите в различните категории. Искрените, лоялните, коректните, онези, които правят добро във време, когато основната ценност е да те прецакат, т. е. които играят честно, попаднаха в категорията  Fair Play”, в която победител стана Мартин Колев от 11в клас.

 

   Всеки един от номинираните в категорията „Спортист на годината” знае колко талант, колко труд, дисциплина и концентрация са необходими преди и по време на всяко състезание, знае значението на всеки сантиметър, всяка секунда, всяка точка. И че винаги победителят е един – през 2016 г. Симеон Николов от 11б клас.

 

    Категория „Плувец срещу течението” представи тези,  които се противопоставят на инерцията,тези, които, когато отсъствията от час станаха мода в България, проявават  истинска сила и кураж да бъдат в класната стая и не се съобразяват с мнението на другите , когато те ги влекат надолу. През ситното сито на учители и Ученически съвет преминаха трима ученици, а призът за най-добър плувец срещу течението директорката Нешка Христова  връчи на Даниел Дончев от 11а клас.

 

   В кулминация на церемонията се превърна призът „Даскал STAR”. В Механото знаят,че истинските, големите учители са тези, които изпълват живота с вдъхновение,  дават  на учениците енергия, оставят ярка следа и у интернет поколението. За  престижното звание тази година учениците номинираха  10  преподаватели, но Ученическият съвет определи за любим учител на ПТГ за 2016 г. дългогодишния преподавател по ФВС Симеон Тодоров.

 

   Хигиенистките на училището, които ежедневно след часовете се справят с боклуците в класните стаи, определиха победителя в категорията за най-добре поддържана класна стая – „Сливи за смет” –  стая 101 на 9а клас.

 

   Естетическият усет и креативността на учениците от техническото училище също бяха отличени. В категорията „Празнично настроение” – за новогодишна украса на класна стая – победител стана 11е клас, а в „Пъстра трапеза” – за най-красиво и богато аранжирана маса на коктейла –12a клас.

 

   И по стара българска традиция събитието, обединило с много празнични емоции колектива на Механото, завърши с кръшно право хоро.