Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Ново предизвикателство на финала на Code Wars

28.11.2022

Ново предизвикателство на финала на Code Wars

Стоимен Стоянов ученик от 10 клас в НПТГ „Шандор Петьофи“, специалност „Приложно програмиране“ успешно премина през първите два квалификационни кръга на състезанието Code Wars, организирано от ПГКМКС Акад. Благовест Сендов“ – град Варна и регионално управление на образованието – град Варна – с подкрепата на ИКТ Клъстер град Варна. Създаденият от него уеб сайт на първия етап и решената задача по програмиране на втория го класираха за финалния кръг на състезанието.

Той се проведе на 26.11.2022г. в ПГКМКС Акад. Благовест Сендов“- град Варна, където участниците получиха от ИКТ Клъстер Варна  предизвикателството да развият и представят своя идея за проект за създаване на споделено пространство. Ученици от Разград, Варна, Кюстендил и Бургас бяха разделени на екипи и с помощта на ментори заедно твориха и представиха своите  идеи.

По време на състезанието двама учители от НПТГ „Ш. Петьофи“  от  направление  „Компютърни науки“  се включиха в Master Class за надграждане  на уменията в IT сферата с лектори: -  инж. Димитър Димитров от Ardes.bg, Петър Павлов и Петър Петров от Adastra Bulgaria и доц.д-р Капка Манасиева от ВСУ Черноризец Храбър“.

Отборът на Стоимен представи Sheet IT”- проект за споделено работно пространство, като оценката на жюрито за идея, екипност,  синхронна работа и презентация класира отбора на призовото II място.

Презентираните идеи в проекта „Sheet IT”  за  архитектура, работни станции,  място за отдих и киберсигурност доказват, че въпреки сложната задача, учениците имат интересни  идеи и решения за реализиране на такива задачи.

Нека  предизвикателствата доказват, че целите и мечите могат да бъдат сбъдвани!

Поздравления за екипа от НПТГ -  учители и ученик, с пожелание за нови бъдещи успехи!