Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Националната гимназия „Шанодр Петьофи“ с лауреат от Олимпиадата по Гражданско образование 2020

03.07.2020

Националната гимназия „Шанодр Петьофи“ с лауреат от Олимпиадата по Гражданско образование 2020

        Един млад човек, който преди дни взе своята диплома, донесе гордост и чест на своето училище. Никола Генчев, ученик от 12 „а“ клас в НПТГ „Шандор Петьофи“, разработи свой проектЩастливи мигове по… лудогорски” с основна цел да се привлече вниманието на обществото към хората в неравностойно положение и различните хора.

По идея на Никола, един от най-големите фенове на ПФК „Лудогорец“, по повод международния ден на хората с увреждания се проведе социална инициатива между футболистите на разградския футболен клуб и деца и младежи с увреждания, които нямат възможност да присъстват на стадиона по една или друга причина. Усещането да видиш футболистите и треньора на живо е несравнимо удоволствие.

Тази среща се състоя на 8.12.2019 г. на базата „Гнездо на орли“, където деца имаха възможност да закачат коледни играчки на коледното дърво. Младежите с увреждания, които се отзоваха на поканата на Ники, имаха възможност да се забавляват, като си направят снимки с талисмана на тима – орлицата Фортуна, Трансформър, голямата бяла мечка, старши треньора Станислав Генчев, капитана Светослав Дяков и останалите футболисти. Срещата бе последвана от автографи с любимите футболисти и множество снимки. Това бе една незабравима среща както за организатора, така и за младежите с увреждания.

Идеята на Никола му даде възможност да стигне до Националния кръг на олимпиадата по Гражданско образование, която се проведе на 28.06.2020 г., където той решава казус. В резултат на работата му той беше определен от Националната комисия за един от 10-те лауреати за цяла България с оценка 6.00.