Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Нови спортни успехи на наши ученици

06.11.2019

Нови спортни успехи на наши ученици

 

От 2 до 3 ноември 2019 г. в спортната база към хотел „Аква лайф“, с. Кранево, обл. Добрич се проведе традиционно състезание по карате киокушин, организирано от Българска Киокушин Асоциация – ИКО България и Спортен карате клуб „ИЧИ ГЕКИ Варна“. В мероприятието взеха участие 150 каратеки от различни клубове в страната. В състезанието се представиха и петима юноши от СКК „Будо“, гр. Разград, които мериха сили със свои връстници от Варна, Бургас, Силистра, Пловдив, Ямбол, Търговище и други български градове.

 

Първият ден мероприятието започна с Първенство по ката за всички възрасти, в което Александър Комаровски от XI“Б“ клас зае трето място. Вторият ден продължи с 15-тото Държавно Първенство по кумите за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани – на категории. Именно тук Александър показа  класата си, завоювайки първо място в своята категория. Достойно се представиха и другите момчета от отбора, спечелвайки също призови места – II-ро място за Джан Мехмедов от Х“А“ клас, III-то място за Алпер Халюк от Х“Г“ клас и IV-то място за Никола Комаровски от VIII“Б“ клас.

 

Александър Комаровски тренира карате от 8 години и неговият голям успех се дължи на упорития труд, който полага по време на тренировките три пъти в седмицата, под ръководството на своя треньор Ненко Станчев. Освен титлата от тази година той има и други постижения по време на спортната си кариера – две втори места, едно трето и едно четвърто. Постижението на Александър и на другите момчета са гордост за нашата гимназия и нека служат за пример на всички техни връстници, които също могат да изберат пътя на спорта, който помага за доброто физическото състояние, но учи на труд, постоянство и дисциплина.

Пожелаваме нови успехи на Александър и на неговите колеги от СКК „Будо“, гр. Разград през новата 2020 г. не само в България, но и на международно ниво!