Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Училищно състезание по случай 7. май - Ден на радиото и телевизията

19.05.2019

Училищно състезание по случай 7. май - Ден на радиото и телевизията

 

На 9.05.2019 г. в НПТГ „Шандор Петьофи“ се проведе състезание по електроника между отборите на 10б клас и 10е клас, посветено на професионалния празник на радиото и телевизията в България – 7. май. Участниците от двата отбора бяха:
за отбор „Джон Атанасов“ се състезаваха учениците от 10е клас, спец. „Компютърни мрежи“ - Дениз Юсуфов, Йозджан Ахмед и Николинка Тодорова, а за отбор „Александър Попов“ - Станил Петров, Тихомир Христов и Любослав Андреев от 10б клас, спец. „Компютърна техника и технологии“.

 

Състезанието се проведе в 2 кръга. В първи кръг бяха включени теоретични въпроси по темата „Електронни елементи“. Втори кръг съдържаше практически задачи по темата „Схемотехника“.
Отговорите бяха оценявани от жури в състав: инж. Ненка Кънчева, Джан Неджмидин от 10б и Боряна Неделчева от 10е клас.

 

Борбата между двата отбора беше много оспорвана. Участниците показаха завидни знания на въпросите с бърз отговор. На практическите задачи те много бързо, точно и прецизно запояваха, свързваха схеми и измерваха електрически величини. Победител в състезанието стана отборът на 10б клас, като само на 3 точки след него се нареди отборът на 10е клас.

 

Това събитие наложи традиция в нашата професионална гимназия за отбелязване на важните дати за електрониката и поредно участие в Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ с достойна класация за 2018-2019 година – 6-то място в България.

Пожелаваме много нови успехи на всички участници в състезанието и на техния ръководител инж. Калиопа Панайотова.