Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Празник в Механото

21.12.2018

Празник в Механото

За седми път в НПТГ „Шандор Петьофи“ заедно изпратиха старата година с традиционните „Пъстри номинации“ и „Пъстра трапеза“. Номинациите отличиха най-успешните в гимназията в 5 категории, целящи да обхванат всички сфери на училищния живот.

 В категорията „Сливи за смет“ хигиенистките определиха за най-добре поддържана стаята на 10б клас. Феърплей на 2018 година стана Габриел Петров от 8г клас, оказал спешна помощ на свой съученик. За спортист № 1 на Механото бе избран  Осман Осман от 12д клас  - „душата и сърцето“ на волейболния и футболния отбори на училището. Безапелационен победител в категорията „Плувец срещу течението“ стана Мариан Атанасов от 12а клас. А в оспорваната надпревара „Даскал Star” победи Роселина Тодорова – учител по английски език.

„Пъстрата трапеза“ тази година събра училището във физкултурния салон. Журито бе затруднено сред отрупаните с ястия маси. Учениците доказаха, че когато работят в екип могат успешно да разнообразят ежедневието си. Отличието за „Пъстра трапеза“ отиде у 12б клас, а за най-добра новогодишна украса на класна стая наградата е за 12е клас. Празникът бе съпроводен от кръшни български хора.

Бяха организирани и благотворителни базари. За пореден път с изработени от майката на Веселин Андреев коледни сувенири и за първи път по повод конкурса на ЮНЕСКО „Коледари с блага вест и здраве“ с творби на ученици от 8, 9 и 10 клас.