Phone 0878 684 347; 0879 235 203 Email info-1702602@edu.mon.bg ; ptgrz@ptgrz.org
PTG

НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ
„ШАНДОР ПЕТЬОФИ” гр. РАЗГРАД

Наши ученици на семинар в Британския съвет в град София

29.11.2018

Наши ученици на семинар в Британския съвет в град София

 

На 18 и 19 ноември ученици от НПТГ "Шандор Петьофи" посетиха столицата ни с основна цел - участие в семинар BritUp! на Британският съвет.

 

СЕМИНАРИТЕ BritUp! са предназначени за училищни групи от деца на възраст 14-18 години, които владеят английски език на ниво минимум B1 от Общоевропейската езикова рамка . Провеждат се в сградата на Британски съвет в София и са изцяло на английски език. Семинарите включват целодневна програма от забавни и практически занимания, последвани от кратка версия на компютърния тест по английски Aptis.

 

По време на семинарите учениците имат възможност да:

 

• упражнят езиковите си умения за говорене, писане, четене и слушане;

 • получат удостоверение за владеене на английски език, според постигнатия резултат на теста Aptis;

 • се запознаят с интересни теми от британската литература и изкуство;

 • научат повече за възможностите, които предлага британско образование.

 

Освен семинара нашите ученици се запознаха с г-н Петър Атанасов. Той се описва като амбициозен и мотивиран млад човек. Завършил е "Международен колеж - Албена". На 24-годишна възраст е управител на 4-звезден бизнес хотел, а на 29 - регионален мениджър в съвсем различна индустрия – Фитнес клубове. Два пъти е започвал свой собствен бизнес и е научил ценни уроци. Той е основател на бутиковия фитнес център „Вайбс“ в гр. София. С г-н Атанасов се разходихме по "Витошка", а на горещ шоколад той ни разказа за новите си начинания, успеха и мотивацията.

Друга спирка от нашето пътуване бе  Националният военноисторически муей в гр. София. Учениците ни разгледаха огромната колекция от експонати в сградата и в двора на музея. Разходката из София включи: Софийски университет „Св. Климент Охридски”, „Античен културно – комуникационен комплекс Сердика“, сградата на бившия търговски център ЦУМ и хотел "Шератон", Ротондата „Св. Георги Победоносец, Народно събрание и паметника на Цар Освободител.